Follow Us: facebook twitter linkedin

Posts Tagged 'Fix'

We are pleased to present below all posts tagged with 'Fix'. If you still can't find what you are looking for, try using the search box.

Quick Tip To Resolve “Turn on TLS” Error with SharePoint On-Premises

I had this come up with a client recently and wanted to be sure to share the easy resolution given the vague information out there on this topic.  This just reminds me how important it is to not just blindly troubleshoot the symptom, but investigate fully before continuing in your attempts at resolution.

criss_cross_railroad_tracks

How to Filter Out Deleted Calendar Events in SharePoint

Have you ever been using a SharePoint calendar with recurring events then noticed some events started showing with a title of “Deleted:”?  I’m going to show you a quick way to hide these events from a view.

Outlook 2013 Only Shows Today Appointments is Fixed!

So the community responded, and someone published an add-in for Outlook 2013 that puts it back.  This worked, but sad it was required.  Many blogs reference this codeplex solution as a workaround to ease their pain and suffering.

The other day I had rebooted after some Microsoft Office updates, and to my surprise I noticed it was there!  I guess Microsoft does listen when enough people complain about it. 

Correct Empty ULS Logs in SharePoint 2010

imageIf you're unsure what ULS logs are or what they're used for, please see my previous post where I cover the basics. On a recent project, I was adding a new server to a SharePoint 2010 farm. After the join was completed, I went to go review the ULS logs to ensure all looked well and no serious errors or other issues came up. To my surprise, it was empty! It turned out to be a simple fix, but here are some things to check when this happens:

  1. ULS logging is driven by the Windows service "SharePoint 2010 Tracing". Ensure this service is started, and if it is already running, right-click on it and choose restart. Then re-check the ULS logs.
  2. If the above tracing service is started and re-starting doesn't help, it likely is permissions related. This was the problem in my case. To fix this, do the following:
    1. In this environment, the tracing service was running as the application pool account. We need to add that account to the local user group "Performance Log Users".
    2. Check the membership of this group on a working farm server, and ensure the new farm server has the same group membership.
    3. Restart the tracing service, and check the ULS logs again for entries.
  3. If you still have trouble, check the other local security groups like WSS_WPG and WSS_ADMIN_WPG groups and ensure the problem server has the same memberships.

While you shouldn’t have to, it might be necessary to either perform an IISRESET on the problem server, or even reboot to ensure new credentials take affect.

Blog Topics

1
Image

CPR for CRM Study

The complementary paper includes over 12 years of research, recent survey results, and CRM turnaround success stories.

2
Image

SharePoint Readiness Assessment

This 60-second assessment is designed to evaluate your organization's collaboration readiness.

3
Image

CRM Self Assessment

Learn how you rank compared to organizations typically in years 1 to 5 of implementation - and which areas to focus on to improve.

4
Image

SharePoint Feedback Solution

This is a sandbox solution which can be activated per site collection to allow you to easily collect feedback from users into a custom Feedback list.

9
Image

SharePoint Upgrade Checklist

Whether you are upgrading to SharePoint Online, 2010, 2013 or the latest 2016, this checklist contains everything you need to know for a successful transition.